🍎🥖🍐🍒KVIEČIAME ATLIKTI🥑🍞🍌🥦
MAISTO NETOLERAVIMO TYRIMĄ 54 IgG , kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 54 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimas nustato specifinius antikūnius IgG, susijusius su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės reakcijose, „palaiko“ uždegimą ir daro įtaką lėtiniams negalavimams. Euroline-food maisto netoleravimo testu nustatomi šie antikūnai.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

 
Mėsa:Grūdai:Vaisiai:
JautienaAvižiniai miltaiVynuogės (žaliosios/mėlynosios)
VištienaMiežiniai miltaiKiviai
KiaulienaGliadinas/glitimasBananai
Pieno produktai:Ruginiai miltaiFigos
Karvės pienasKvietiniai miltaiObuoliai
Ožkos pienasGrikių miltaiApelsinai
Apdirbtas sūrisKukurūzaiŽuvis:
KazeinasRyžiaiKrevetės
Beta-LaktoglobulinasDaržovės:Lašiša
Kiaušiniai:BrokoliaiTunas
Kiaušinio trynysMorkosMenkė
Kiaušinio baltymasPoraiRiešutai:
Pupelės:SvogūnaiGraikinis riešutas
Šparaginės pupelėsBulvėsMigdolai
LęšiaiPomidoraiLazdyno riešutai
Baltosios pupelėsGrybai:Žemės riešutai
Sojos pupelėsGrybų mišinys 1: gluosninė kreivabudė, pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės
 

2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.
Maisto netoleravimas apibrėžiamas kaip sutrikęs tam tikro maisto produkto virškinimas. Maisto netoleravimas nustatomas net 15-20 proc. visų pasaulio gyventojų. Jei jums yra diagnozuotas dirgliosios žarnos sindromas ar kiti funkciniai virškinamojo trakto sutrikimai, tuomet maisto netoleravimo rizika siekia net 50-80 proc.

Maisto netoleravimo nereikėtų painioti su maisto alergija, kuri gali pasireikšti nuo itin nedidelio produkto kiekio, sukelti staigius ir stiprus kvėpavimo takų dirginimo ar bėrimo simptomus. Maisto netoleravimas gali būti sukeltas gastro ezofaginio refliukso (GERL) ligos, virškinamojo trakto infekcinio susirgimo, virškinimo fermentų trūkumo, nervų sistemos, medžiagų apykaitos sutrikimų. Jei jums nustatytas vienos iš šių sistemų susirgimas, jūs turite padidintą maisto netoleravimo riziką.

Tyrimo kaina: 116 eurų